Ma puteti contacta la adresa de e-mail andreil@wgz.ro

Zona discutiilor nesfarsite...


Recieve news about this website directly to your mailbox
<a rel="me" href="http://www.daniweb.com/members/lucaciandrew/938124"><img
src="http://www.daniweb.com/certificates/member938124.jpg"
border="0" alt="lucaciandrew has contributed to DaniWeb"
width="120" height="90" /></a>
Liecul Teologic Baptist „Emanuel”
Cluj-Napoca
Dezolvatarea durabilă

Elev: Lucaci Andrei
Clasa a XI-a B
Profesor: Gherman Diana
Disciplina: Științe
Mai 2010
Cuprins
1. Introducere……………………………………………………………………….. 3
2. Definiții și principia………………………………………………………………. 3
3. Surse………………………………………………………………………………. 51. Introducere
Dezvoltarea durabilă este o strategie prin care comunitățile caută căi de dezvoltare economică, beneficiind de asemenea de mediul înconjurător local sau care să aducă beneficii calității vieții. A devenit un ghid important pentru multe comunități care au descoperit că modurile de interpretare traditionale de planificare și dezvoltare creează, mai mult decât rezolvă, probleme de mediu înconjurător sau sociale. Acolo unde interpretarile tradiționale pot conduce la aglomerare, extindere, poluare și consumul excesiv de resurse, dezvoltarea durabilă oferă soluții reale și de durată care ne consolidează viitorul .

2. Definiții și principii
Dezvoltarea durabilă nu este un concept nou. Este cea mai recentă exprimare a unei etici foarte vechi, care implică relațiile oamenilor cu mediul înconjurător, și responsabilitățile generațiilor actuale față de generațiile viitoare.
Ca o comunitate să fie într-adevăr durabilă trebuie să adopte o abordare în trei direcții care iau în considerare resursele economice, ale mediului înconjurător și cele culturale. Comunitățile trebuie să ia în considerare aceste necesități nu numai pe termen scurt, ci și pe termen lung.

• Definiții ale Dezvoltării Durabile
"Dezvoltarea durabilă corespunde cerințelor prezentului fără să compromită posibilitățile generațiilor viitoare de a-și satisface propriile necesități " - Comisia Națiunilor Unite pentru Mediul Înconjurător și Dezvoltare
"Prin urmare, pot spune că pământul aparține fiecărei generații pe durata existenței sale, care i se cuvine pe deplin și în întregime, nici o generație nu poate face datorii mai mari decât pot fi plătite pe durata propriei existențe"- Thomas Jefferson, 6 Septembrie , 1789
"Durabilitatea se referă la capacitatea unei societăți, ecosistem, sau orice asemenea sistem existent de a funcționa continuu într-un viitor nedefinit fără a ajunge la epuizarea resurselor cheie"- Robert Gilman, Președinte Institutului Context.
"Un efort de susținere a comunității consta în adoptarea unor sisteme pe termen lung, integrate, de dezvoltare și realizare a unei comunități viabile prin luarea în considerare a problememlor economice, de mediu și sociale. Alte elemente importante ale unor astfel de eforturi sunt cultivarea unei semnificații categorice comunității și făurirea de parteneriate și întelegeri între mandatări.
"Punctul de concentrare și mărimea eforturilor durabilității depind de condițiile locale, inclusiv de resurse, acțiuni politice, individuale și de trăsăturile remarcabile ale comunității. Demersurile pentru susținerea comunităților au fost aplicate chestiunilor privind expansiunea urbană, inner-city și redezvoltarea terenurilor brune, dezvoltarea și progresul economic, conducerea (administrarea) ecosistemului, agriculturii, biodiversității, clădiri ecologice, conservarea energiei, watershed management, și prevenirea poluării. Multe dintre aceste chestiuni și alte asemenea probleme ale comunității nu pot fi abordate cu ușurință prin moduri sau elemnte tradiționale în societatea noastră.
"Mulți oameni consideră că este mai bine ca astfel de probleme să fie tratate prin metode de abordare mai cooperante și holistice, deoarece asemenea problemem sunt confuze, multidisciplinare, multiorganizaționale, cu mize multiple și multisectoriale în natura lor - Beth E. Lachman, Critical Technologies Institute, "Linking Sustainable Community Activities to Pollution Prevention: A Sourcebook," April 1997.
"Durabilitatea este doctrina de urgență prin care dezvoltarea și progresul economic trebuie să aibă loc și să se mențină de-a lungul timpului, în limitele stabilite de ecologie în sensul cel mai larg- prin interdependența ființelor umane și slujbelor lor, biosferei și legilor fizicii și chimiei care o guvernează... Rezultă că protecția mediului și dezvoltarea economică sunt într-adevar procese antagonice" - William D. Ruckelshaus, "Toward a Sustainable World," Scientific American, September 1989.
"Cuvântul durabil (de susținere) are rădăcini în limba latină, subtenir însemnând "a stavili/reține" sau "a sprijini de jos". O comunitate trebuie să fie sprijinită de jos-de către locuitorii actuali și viitori. Unele locuri, prin combinarea specifică a caracteristicilor fizice, culturale și poate spirituale, inspiră oamenii să aibă grij de comunitatea lor. Acestea sunt locurile în care durabilitatea are cele mai mari sanse de existență (menținere) - Muscoe Martin, "A Sustainable Community Profile," from Places, Winter 1995.
3. Surse
www.andreil.wgz.ro
A LAD product © 2009-2011
Lucaci Andrei Design
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one